Ο ποδοσφαιριστής της Aθλητικής Ακαδημίας Τρικάλων,  Αμαραντίδης Ραφαήλ , μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη. -Καλησπέρα Ραφαήλ.

-Καλησπέρα Γιάννη και στους φίλους ακροατές.

-Πήρες μεταγραφή στην Αθλητική Ακαδημία Τρικάλων.  Πες μας γιατί; Πώς έγινε αυτή η μετακίνησή σου;

-Φέτος είχα δόξα τω Θεώ αρκετές προτάσεις από όλες τις κατηγορίες της ΕΠΣ Ημαθίας.  Απλά ένιωσα πιο άνετα με τους ανθρώπους των Τρικάλων και έτσι προχωρήσαμε στη μεταγραφή.

-Τι ήταν αυτό το ιδιαίτερο, που σε τράβηξε για να επιτευχθεί η συγκεκριμένη συνεργασία;

-Ίσως είναι ότι τα παιδιά τα γνωρίζω και σε προσωπικό επίπεδο. Έχουμε προσωπικές σχέσεις με τα περισσότερα παιδιά. Έχουμε ξαναπαίξει μαζί και σε άλλες ομάδες,  όπως στην Αλεξάνδρεια,  στο Νησέλι και σε πολλές ομάδες.

– Είναι μία ομάδα η Αθλητική Ακαδημία Τρικάλων,  που αποτελείται από το συμβούλιο και τους  ποδοσφαιριστές , που είναι φίλοι μεταξύ τους.

-Είναι μία παρέα τα παιδιά από τα Τρίκαλα και το κλειδί της επιτυχίας είναι ότι  έχουν κάνει ένα πάρα πολύ καλό σύνολο. Τους αντιμετώπισα και πέρυσι, όσο ήμουν στην Ξεχασμένη. Κέρδισαν επάξια μία θέση στη Β΄ κατηγορία  και ότι κάνουν,  το κάνουν από αγάπη και μόνο,  δεν έχουν κάποιες απαιτήσεις.

-Το δικό σου ποδοσφαιρικό παρελθόν,  ποιο είναι; Έχεις παρουσία στα ερασιτεχνικά γήπεδα;  

-Ήμουν στην Ξεχασμένη , πιο πριν στον Αλιάκμων Νησελίου, στο Πλατύ, στον Πλάτανο,  στην Αλεξάνδρεια. Έχω παίξει σε αρκετές ομάδες.

-Ποια είναι η γνώμη σου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αφού έχεις περάσει από πολλές ερασιτεχνικές ομάδες.  Τι θα έλεγες,  όταν λέμε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Τι εννοούμε;

-Δυστυχώς δεν μας αφήνει την καλύτερη εντύπωση το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω για άλλες περιοχές,  στο ερασιτεχνικό δεν πάμε πολύ καλά στην Ημαθία, έχουμε πολλά προσωπικά συμφέροντα από διάφορες διοικήσεις,  από διάφορους παίκτες , οι οποίοι είναι μισθωτοί και δημιουργούν προβλήματα. Το  ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  δεν προάγει τις ακαδημίες και τα παιδιά τους.

 -Άραγε είναι η ματαιοδοξία κάποιων παραγόντων ή αυτό που χαρακτηρίζει τους Έλληνες,  η οργάνωση την οποία δεν έχουμε.  Τι είναι αυτό στο οποίο πάσχει, με αποκορύφωμα να λες όλα αυτά.

– Δεν πιστεύω, ότι είναι θέμα οργάνωσης,  πιστεύω ότι είναι θέμα προσωπικών στόχων του καθενός και να αναδείξει τον εαυτό του,  γιατί άμα δούμε  με παλαιότερες και πολλές ομάδες,  ενώ υπήρχαν πολύ καλές ομάδες μετά κάτι γινόταν,  είτε από εξωτερικούς παράγοντες ή  από εξωτερικούς, δεν ξέρω γιατί,  στρέφονται σε μισθοφόρους και αυτοκαταστρέφονται.

-Είναι ένα μεγάλο θέμα οι νέοι ποδοσφαιριστές,  δεν τους χρησιμοποιούν. Οι μισθοφόροι τι το διαφορετικό δίνουν σε μία ομάδα;

-Δεν έχει κάτι το διαφορετικό, απλά είναι κάποιοι παίκτες,  οι ποιοτικοί παίκτες,  με τους οποίους παίρνουν μία κατηγορία και λέγοντας ότι παίρνουν  μία κατηγορία, ποιο είναι το όφελος; Πού κερδίζει κάτι το χωριό;  Δεν κερδίζει η ομάδα κάτι,  σαν ομάδα,  δηλαδή το να πάει η ομάδα στην  Α΄ κατηγορία δεν πιστεύω,  ότι έχει κάτι να κερδίσει, εκτός του να πει, ότι πήρα ένα πρωτάθλημα. Το θέμα είναι να έχεις ομάδα,  να χεις Ακαδημίες,  για να μπορέσεις να ενσωματώσεις τα παιδιά με ποιοτικούς παίκτες μεγαλύτερης κατηγορίας,  ώστε να διδαχθούν και τα παιδιά , να έχουν αγωνιστεί και στα πόδια τους να έχουν παιχνίδια για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, να τους δώσουν κάποια εφόδια.  Από τη στιγμή που κάποιος έχει νοοτροπία να ανεβάσει την ομάδα, ξαφνικά,  και την επόμενη χρονιά βλέπουμε να διαλύεται,  γιατί το λογικό είναι,  δεν υπάρχουν έσοδα σε αυτές τις κατηγορίες και τα έξοδα είναι πολύ μεγαλύτερα. Αυτοκαταστρέφονται στο τέλος.

-Υπάρχει κάποια ομάδα με αυτό το σκεπτικό της υποδομής στη γύρω περιοχή;

– Υπάρχουν κάποιες ομάδες.  Χαίρομαι, που στο Νησέλι έχει μία πάρα πολύ καλή Ακαδημία. Το Παλαιοχώρι έκανε μία ωραία προσπάθεια. Ο Νίκος, ο Μουσκεφτάρας,  προσπαθεί στο Πλατύ  να κάνει για Ακαδημία. Είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος και προσπαθεί να κάνει κάτι,  υπάρχουν, το θέμα είναι να τους στηρίξει κάποιος.

–  Το Νησέλι δεν θα κατέβει στην Β΄ κατηγορία, όπως  φημολογείται, άρα, αναφέρεσαι στους  Τηλέμαχους. Είναι Ακαδημία και στηρίζεται σε παιδιά,  τα οποία να μην ξεχνάμε,  ότι τα παιδιά των Ακαδημιών έχουν συνδρομή. Τα Τρίκαλα δεν έχουν Ακαδημία,  το ίδιο έγινε και με το Παλαιοχώρι, δεν λειτουργεί. Ο Νίκος , ο Μουσκεφτάρας , πήρε μεταγραφή στο Παλαιοχώρι,  είπε ότι θα λειτουργήσει η Ακαδημία στο Πλατύ. Άποψή μας είναι,  ότι δεν υπάρχει μία τέτοια ομάδα στην περιοχή της Αλεξάνδρειας,  που να στηρίζεται στην Ακαδημία,  παρά μόνο η Αγία Βαρβάρα  και ο Ολυμπιακός Νάουσας.

-Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα δεν  στηριζόμαστε σε αυτές τις Ακαδημίες και ξαφνικά θα ψάχνουν να βρουν παίκτες στα επόμενα 4-5 χρόνια, που δεν θα υπάρχουν.

– Είναι γεγονός και έτσι θα φθίνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα πολλές ομάδες να μην κατεβαίνουν  να παίξουν,  να δηλώνονται σε μικρότερες κατηγορίες από ότι θα ήθελαν οι ίδιες να παίξουν,  λόγω κάποιων προβλημάτων και φαντάζομαι, ότι είναι οικονομικό το θέμα.  Τι θα έλεγες στους λιγοστούς φιλάθλους της Αθλητικής Ακαδημίας Τρικάλων;

-Δεν έχουμε να πω κάτι το ιδιαίτερο. Θα πολεμήσουμε για ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε.  Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο στόχο,  απλά θα κατέβουμε και θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε να έχουμε ένα πάρα πολύ καλό σύνολο. Τα παιδιά δούλεψαν και πέρυσι άψογα, το ίδιο θα κάνουν και φέτος και όσο γνωρίζω έχουν πάρει και προπονητή φέτος τον Βασιλειάδη, οπότε πιστεύω,  ότι θα παίξουμε ωραία μπάλα. Ελπίζω να είναι και η κατηγορία αρκετά δυνατή,  για να απολαύσουμε ποδόσφαιρο.

Γεγονός είναι,  ότι θα υπάρχουν λίγες ομάδες. Θα  δούμε στην πορεία πώς θα γίνει,  από ποιες ομάδες θα γίνει η κατηγορία αυτή. Να σε ευχαριστήσω πολύ, θα είμαστε σε επικοινωνία  στη διάρκεια του πρωταθλήματος,  γιατί θεωρώ ότι οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές και θα αυτοί θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο. Έχεις λόγο και άποψη,  θα μας ενδιέφερε πολύ η δικιά σου πινελιά. Δίνουμε δημόσια το λόγο να εκφράζουν την άποψή τους οι ποδοσφαιριστές.  Nα σε ευχαριστήσω πολύ.

-Και εγώ σε ευχαριστώ Γιάννη και να σε ευχαριστήσω για το βήμα , που μας δίνεις να μιλήσουμε. Γεια σας.

Δείτε τη συνέντευξη από πρώτο χέρι.

Συνέντευξη με τον ποδοσφαιριστή της Αθλητικής Ακαδημίας Τρικάλων. Αμαραντίδη Ραφαήλ

Posted by Giannis Zinas on Tuesday, August 13, 2019