Μιλήσαμε με τον Xαβιαρόπουλου Βασίλη,  τον πρόεδρο του ΓΑΣ Kοπανού,  για την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί  του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας με 0-4.  Ακόμη αναφερθήκαμε στις γηπεδικές συνθήκες που επικρατούν στο γήπεδο του Κοπανού και τις ενέργειες που έχει κάνει η διοίκηση για την αναβάθμισή τους και όχι μόνο.

Μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Χαβιαρόπουλος, είπε:

Πολύ θετικό το αποτέλεσμα που πήραμε με τον Αγροτικό Αστέρα  Αγίας Βαρβάρας. Μία ομάδα η Αγία Βαρβάρα , παρόλο που είχε πιτσιρίκια μέσα γεννηθέντες του 2002 –  2003 από ότι έμαθα του 2004, μου άρεσε πάρα πολύ, γιατί έχουν αξιόλογο σύνολο. Το σκορ, που μπορεί να είναι μεγάλο ή να ακούγεται μεγάλο, οι πιτσιρικάδες έχουν το σθένος.  Πιστεύω σε κανένα δύο χρόνια,  αν αυτή η ομάδα συνεχίσει με τον ίδιο μοτίβο και με τους ίδιους παίκτες, δεν θα πηγαίνει καθόλου άσχημα.  Θα είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, μπράβο και στη διοίκηση και στον προπονητή. Χάρηκα,  αυτή  την ομάδα. Μπράβο της.  Μακάρι να συνεχίσουν.

Είναι πολύ θετικό αυτό που ακούω να λες για τον αντίπαλο.  Και εσείς κάνετε μία αξιόλογη προσπάθεια.

Ναι, βεβαίως, και εμείς.  Έχουμε ανεβάσει δύο τρία παιδάκια από τις Ακαδημίες που έχουμε στην πρώτη ομάδα και είπαμε αν μπορέσουμε,  να συνεχίσουμε σιγά-σιγά αυτό το μοντέλο, να ανεβάσουμε κάποια παιδιά στην μεγάλη ομάδα που είναι από το χωριό μας. Έχουμε κι άλλα παιδιά από τα διπλανά χωριά στην Ακαδημία μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι το δυνατόν καλύτερο, γιατί σιγά-σιγά, δυστυχώς,  τα χωριά πεθαίνουν.  Όποιος το καταλάβει. Το κατάλαβε. Το μπαλάκι ξέρεις πού πηγαίνει;  Δυστυχώς στα χωριά σβήνουν και οι παράγοντες που διοικούν τις ομάδες ανεξαρτήτου χωριού, πονάνε από πολλές πλευρές και χρηματικά και ψυχολογικά.  Όλοι έχουν θέμα. Πιστεύω ότι θα πρέπει η πολιτεία να βοηθήσει αυτά τα χωριά, τις ομάδες,  γιατί οι παίκτες βγαίνουν από τα χωριά.  Κανένας δεν πάει απευθείας σε μία μεγάλη ομάδα.  Αυτό ισχύει φυσικά για όλους. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες,  αν τους βάλεις ένα ένα. Αν δούμε τη Νάουσα, έχει βγάλει μεγάλους παίκτες στην Ά Εθνική που έχουν παίξει στα χωριά.  Τώρα,  από δω και πέρα,  αν γίνεται για  όλες τις ομάδες, τοπικά,  δεν θα πω να γίνει νόμος,  γιατί μπορεί να υπάρχει θέμα, αλλά τουλάχιστον να μπορέσει να γίνει, να ξεκινάνε από τις Ακαδημίες,  δεν πάει άλλο ο κόσμος πονάει,  βογκάει δεν έχουν χρήματα. Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να ξοδεύεις λεφτά για να  πάρεις παίκτες και να πληρώνεις.

Για να γίνει μία Ακαδημία τα παιδιά πληρώνουν ή όχι;

Συμφωνώ, η κάθε Ακαδημία έχει το δικό της σκεπτικό. Νομίζω ότι στη δικιά μας Ακαδημία πληρώνουν 25 Ευρώ.  Δεν ξέρω ακριβώς το ποσό,  με αυτό ασχολείται ο Χατζηπαυλίδης.  Δεν νομίζω ότι είναι τόσα πολλά τα λεφτά. Υπάρχουν άλλες Ακαδημίες που πληρώνουν περισσότερα.  Ο καθένας έχει το σκεπτικό του.  Εξαρτάται και από αυτά που παρέχει στους μικρούς ποδοσφαιριστές.  Παίζουν πολλά ρόλο.  Τους προπονητές που έχεις,  αν έχουν δίπλωμα. Γιατί και αυτό είναι ένα θέμα.  Αυτό δεν είναι μόνο θέμα για τις Ακαδημίες,  αλλά και για τις μεγάλες ομάδες.  Για όλα αυτά μπορούν να κάτσουν στο τραπέζι οι υπεύθυνοι να μιλήσουν.  Τι μπορεί να γίνει;  Γιατί υπάρχει ένα θέμα. Έχουν προπονητές,  που δεν έχουν δίπλωμα. Μπορεί να είναι αξιόλογοι άνθρωποι στο κομμάτι το προπονητών, αλλά αφού θέλει η Ένωση οι προπονητές να έχουν δίπλωμα να κοιτάξουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις Ακαδημίες να το πάρουν ή να πάρουν έναν προπονητή ή κάποιον που να έχει αυτό το δίπλωμα.  Να μην υπάρχει θέμα με την αντίπαλη ομάδα. Ένας προπονητής που έχει αυτό το δίπλωμα παίρνει ένα ποσό χρημάτων,  ενώ αυτός που δεν έχει να παίρνει διπλάσιο ποσό.  Καταλαβαίνετε τι γίνεται.

Έχεις βάλει  Βασίλη Χαβιαρόπουλε πολλά θέματα για συζήτηση Ένα θέμα είναι η ηλικία των ποδοσφαιριστών που έχει η Αγία Βαρβάρα.  Εσείς χρησιμοποιήσατε την προηγούμενη αγωνιστική ένα 13χρονο ποδοσφαιριστή στην μεγάλη ομάδα,  όπως μας είπε ο προπονητής σας,  ο Χατζηδάκης Χρήστος.  Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και θα πρέπει να βγαίνει με νόημα προς τα έξω. Η Αγία Βαρβάρα έχει  νέα παιδιά,  ο ΠΑΟΚ Κουλούρας το ίδιο, και παίζει στη Β΄ κατηγορία.  Αυτά τα οποία λέγονται για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές,  θα πρέπει οι διοικούντες να τα εφαρμόσουν στην πράξη και να μην τα ξεχνάμε όταν είναι να τα εφαρμόσουνε. Ποια είναι η άποψη σου;

Αυτό έχει σχέση με το τι θέλει να κάνει μία ομάδα.  Τι σκοπό έχει η διοίκηση της ομάδας . Εγώ να πάρω παράδειγμα το χωριό μου. Το χωριό μου,  δυστυχώς, να μην αναφερθώ στη δικιά μου γενιά του 90 και ειδικά το 1995 , από τότε έχει να βγάλει ποδοσφαιριστές  η ομάδα.  Στη δικιά μου φουρνιά παίζαμε οκτώ με εννέα άτομα από το χωριό . Τώρα δεν υπάρχουν.  Δυστυχώς δεν ξέρω για ποιο λόγο;  Ίσως επειδή τα παιδιά ασχολούνται με το internet και δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο;  Είναι ίσως κάποιοι γονείς , ενώ τα παιδιά γνωρίζουν από ποδόσφαιρο προσπαθούν να πάνε σε κάποιες μεγάλες Ακαδημίες; Έχουν μεγαλύτερες βλέψεις, πρώτα οι γονείς και μετά τα παιδιά,  να πάνε παραπάνω ; Δεν ξέρω,  τι συμβαίνει . Εγώ Βλέπω στο χωριό μου,  ότι δεν πηγαίνουν τα παιδιά στο γήπεδο για να παίξουν μπάλα.  Δυστυχώς! Το αποτέλεσμα είναι,  να μην μπορεί να πληρώσει η ομάδα για να συνεχίσει, γι΄ αυτό λέω,  ότι το θέμα είναι,  το τι θέλει να κάνει μία ομάδα η διοίκηση της ομάδας;  Εάν θέλει να έχει παιδάκια 15 και 16 χρόνων;  Ανεξαρτήτως εάν ανεβοκατεβαίνει τις κατηγορίες σαν ασανσέρ κάθε χρόνο.  Εκείνο είναι άλλο θέμα.

  Το ερώτημα είναι δεν υπάρχουν παιδιά στο χωριό ή τα παιδιά δεν έρχονται στο γήπεδο;

Δεν έχουμε τον ανάλογο αριθμό,  αλλά και αυτά που υπάρχουν,  δεν έρχονται στο γήπεδο.

Η υπογεννητικότητα είναι ένα θέμα που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία .

Θα ήθελα εδώ να πω ότι η δικιά μας Ακαδημία,  θα αρχίσει να βγάζει ποδοσφαιριστές μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.  Μετά από 2-3 χρόνια για να πούμε ότι έχουμε μία γκάμα ποδοσφαιριστών από το χωριό μας.  Δεν είναι όλα της ίδιας ηλικίας.  Κάθε παιδί  έχει τη δική του ηλικία.  Μόνο έτσι,  εάν περιμένουμε,  θα πούμε ότι έχουμε κάποια παιδιά από το χωριό.  Ευελπιστώ αυτά τα παιδιά να παίξουν ένα δύο  χρόνια στην ομάδα του χωριού μας και μετά να φύγουν και να πάνε πιο ψηλά. Αυτό είναι της διοίκησης το σκεπτικό, γι΄αυτό είπα, τι θέλει να κάνει η διοίκηση;  Εάν θέλει η διοίκηση να είναι στην Α΄ κατηγορία; Να είναι στην πρώτη πεντάδα, χωρίς να μειώσει αυτά τα παιδιά,  γιατί όταν θα ξεκινήσουν, είναι άπειρα.  αν θέλουν  κάποιους έμπειρους δίπλα τους,  για να μπορέσουν να σταθούν. Αυτοί οι έμπειροι που θα έρθουν,  θέλουν λεφτά. Αν μπορεί να τα δώσει η διοίκηση, αυτά τα λεφτά, εάν δεν μπορεί και μείνει με αυτά τα μικρά παιδιά,  εξαρτάται.  Εάν έχει καλή χημεία , όπως παράδειγμα  το Μακροχώρι. Έχει μικρά παιδιά . Δεν αναφερθήκαμε σε αυτό. Μπορεί να σταθεί και αυτό στην Α΄ κατηγορία.  Σήμερα οι Βαρβάρες, εάν είχαν, δεν θα πω πολλούς,  τρεις ή τέσσερις έμπειρους και όταν λέω έμπειρους, δεν εννοώ 30αρηδες,  άλλα 25αρηδες, θα ήταν πολύ διαφορετική ομάδα. Δεν θα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις.

Θα αντιστρέψω αυτό το ερώτημα και θα πω,  ότι το καλύτερο,  όλες οι ομάδες να είχανε νεαρούς ποδοσφαιριστές και να μην χρειαζόταν  την βοήθεια των έμπειρων . Όπως κάνει η Αγία Βαρβάρα. Εσείς προσπαθείτε να κάνετε το ίδιο.  Γιατί να βάλουμε ψηλά τον πήχη και να πούμε ότι χρειάζονται οι έμπειροι σε μία ομάδα για να πρωταγωνιστήσει ;

Όλες οι ομάδες να έχουν το ίδιο σκεπτικό. Είναι αυτό που είπα,  τι θέλει να κάνει ο καθένας στον τόπο του;  Όπως είναι το Ροδοχώρι και το Πλατύ. Μπορεί να έχουν το δικό τους σκεπτικό και το δικό τους στόχο , χωρίς να μειώνουν τα παιδιά που είναι 17-18 χρονών.  Δεν σημαίνει ότι με τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν μπορούν να πετύχουν το στόχο τους.Το Μακροχώρι μας έχει διδάξει, ότι με παιδιά μικρών ηλικιών έβγαινε κατηγορίες.  Ίσως να ξεχνάω αυτή τη στιγμή κάποια ομάδα, αλλά τη δεδομένη στιγμή, θυμάμαι το Μακροχώρι .

Είναι γεγονός,  σε αυτό το μοτίβο,  βαδίζετε εσείς στον Κοπανό.

Προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό, σιγά-σιγά. Θα το πετύχουμε,  δεν γίνεται αμέσως. Χρειάζεται οπωσδήποτε ο χρόνος και σιγά-σιγά θα πραγματοποιηθεί.

Εμείς οι Έλληνες συνήθως θέλουμε γρήγορα αποτελέσματα και δεν είμαστε της υπομονής.

Ούτε της υπομονής,  αλλά ούτε και της δουλειάς.  Θέλουμε άμεσα αποτελέσματα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε δύο μήνες αυτοί οι πιτσιρικάδες να αφομοιώσουν αυτό που ζητάνε οι προπονητές και  σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε.  Να αφομοιώσουν την τακτική του προπονητή,  τα θέλω του κόσμου.  Όλα παίζουν το ρόλο τους.

Θα πρέπει να δοθεί και πίστωση χρόνου στα νέα παιδιά και να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά έστω και αν κάνουν λάθη.  Είναι θετικά όλα αυτά που ακούω για τον Κοπανό.  Αξίζουν συγχαρητήρια και σε σένα σαν πρόεδρος που είσαι,  αλλά γενικά σε όλη την διοίκηση.

Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε αυτό το μοντέλο, για να μειώσουμε τα έσοδα, γιατί μόνο έτσι θα μειωθούν τα έσοδα και συγχρόνως τα παιδιά να έρθουν στο γήπεδο.  Ακριβώς να έρθουν στο γήπεδο. Αυτό συνεπάγεται και από τις υποδομές που έχει το κάθε γήπεδο.  Εμείς δυστυχώς, δεν έχουμε υποδομή . Αν και προσπαθούμε ενάμιση με δύο χρόνια, να βελτιώσουμε τα αποδυτήρια μας , αν και έχουν βγάλει κάποιο χρηματικό ποσό από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Δυστυχώς δεν ξέρω,  ποιο είναι το πρόβλημα; Βασικά ξέρω, πού κόλλησε η δουλειά . Αυτό είναι θέμα του Δήμου Νάουσας. Αρχικά ξέραμε το πρόβλημα, για να μην πω το 100% , αλλά το 99,9% όλα τα κτίρια στα γήπεδα είναι αυθαίρετα, σε όλη την Ελλάδα, δεν θα πω μόνο Νομό Ημαθίας και στην περιοχή της Νάουσας.  Ενώ το ξέρανε και όταν ήρθε η ώρα να χτιστούν και να γίνουν αποδυτήρια,  μας είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει , γιατί είναι αυθαίρετα τα κτίσματα.  Έχουμε ένα θέμα,  γιατί εμείς έχουμε περίπου 50 παιδάκια.  Ντύνονται και ξεντύνονται , σε ένα,  εγώ θα το πω,  υπόγειο και όχι αποδυτήρια.  Όσοι έχουν περάσει από τα αποδυτήρια του Κοπανού το γνωρίζουν.  Εντάξει,τι να πω; Τώρα αρχίζω και μιλάω. Μπορεί να γίνω και κακός .

Να γίνω κακός και να κοιμηθώ ήσυχος το βράδυ το προτιμώ.  Να κάνω το καθήκον μου και να κοιμάμαι ήσυχα.  Αυτό το θέμα που υπάρχει με τον Κοπανό δεν το ξέρω, άσχετα αν ασχολούμαι αρκετά χρόνια με το ποδόσφαιρο και αφορά τις εγκαταστάσεις.  Καλά είναι να βγαίνει προς τα έξω.  Από τη στιγμή που λες,  ότι έχει εγκριθεί ένα κονδύλιο,  αλλά δεν πραγματοποιείται , γιατί είναι αυθαίρετη η κατασκευή των αποδυτηρίων, υπάρχει ο νόμος των αυθαιρέτων. Μπορεί να νομιμοποιηθεί, αφού  υπάρχει η ανάλογη στατική μελέτη και δεν εγκυμονεί κάποιο κίνδυνο.  Για όλα αυτά είναι καλά και η διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας, να φροντίσει να έρθει κοντά,  να ακούσει τους προβληματισμούς και τα προβλήματα που έχει κάθε ομάδα, για να λειτουργήσει σε σωστή βάση ο θεσμός της.  Δεν ξέρω αν θα πρέπει να επεκταθούμε και να το συζητήσουμε εκτενέστερα το θέμα αυτό.

Θεωρώ,  ότι για να λυθεί το θέμα αυτό,  θα πρέπει να συμπαρασταθεί και η ΕΠΣ Ημαθίας, η περιφέρεια.  Να πω κάτι ; Δεν είναι μόνο ο Κοπανός.  Παραδείγματος χάρη, θυμάμαι ότι και η Χαρίεσσα έχει πρόβλημα.  Είναι μία ομάδα που έπαιξε στη Δ΄ Εθνική και δεν έχει κερκίδες.  Και τα Λευκάδια που και αυτοί έπαιξαν στην Δ΄ Εθνική, τα αποδυτήριά τους είναι πολύ μικρά , για μία τέτοια ομάδα. Τι να πω; Ακόμα και το Ροδοχώρι,  μπορεί να είναι μεγάλα,  αλλά και αυτοί έχουν θέμα. Δεν νομίζω ότι εκτός από το γήπεδο της  Νάουσας, εντάξει οι άνθρωποι ήταν επαγγελματίες χρόνια,  έπαιξαν στην Α΄ Εθνική, σε ψηλότερο επίπεδο, όλα τα άλλα αποδυτήρια, θεωρώ ότι είναι σε κακή κατάσταση.  Λίγα αποδυτήρια μπορεί να είναι καλά.  Βλέπω ότι δεν συγκινείται κανένας.

  Ας γίνει μία λιγότερη μεταγραφή και αυτά τα χρήματα να δοθούν για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Εγώ συμφωνώ σε αυτό. Όταν εγώ θα πάω να χτίσω ή να γκρεμίσω ένα ντουβάρι, το σκεφτήκαμε αυτό, το λέω ειλικρινά και δημόσια, να το κάνουμε.  Εγώ θα πάω να το κάνω το ντουβάρι,  αύριο, να να κάνω τα αποδυτήριά μου. Αλλά από τη στιγμή που έρθει ένας καλοπροαίρετος και με καρφώσει;  Θα πάω φυλακή.  Γιατί να πάω φυλακή εγώ;  Ο κάθε εγώ; Τι κάνει ο Δήμος Νάουσας;  Τι κάνει η ΕΠΟ;  Τι κάνει η Περιφέρεια;  Να πω τι κάνει;  Σκέφτονται μόνο την πάρτη τους.  Γιατί τώρα θα πάμε αλλού.  Δυστυχώς ο καθένας κοιτάει την πάρτη του.  Οι φορείς αυτό κάνουν. Ξέρεις ότι έξι μήνες από το Δημαρχείο με κορόιδευαν;  Ότι το πρόβλημα των αποδυτηρίων μου έλεγαν ότι ήταν πρόβλημα δασικό, του δασαρχείου; Όταν έφτασα εγώ τη δουλειά στο δασικό, έδειξα τα χαρτιά, μου είπαν  ότι δεν είναι δασικό κομμάτι. Μετά μου το γυρίσανε , ότι είναι θέμα από την αρχαιολογία. Έξι  μήνες με κορόιδευαν.  Κάθε μέρα,  κάθε 10 μέρες έπαιρνα τηλέφωνο.  Τι θα γίνει με τα αποδυτήρια;  Πότε θα τα χτίσουμε; Μου έλεγαν,  ότι δεν μας δίνει το χαρτί το δασαρχείο. Όταν πήγα στο δασαρχείο, με λένε σε κοροϊδεύουνε.  Τι να πω άλλο τώρα;  Εάν συνεχίσω να πω και άλλα θα μου πούνε χίλια δυό.  Εμένα δεν με πειράζει που θα μπούνε χίλια δύο, γιατί τα έχουν ακούσει από μένα και τους τα χω πει ωμά!

 Για ποιο Δημαρχείο αναφέρεσαι ; για της Ειρηνούπολης;

Όχι, μιλάω για το δημαρχείο της Νάουσας. Μιλάω για ένα ,ενάμιση χρόνο πριν, δύο χρόνια,  είναι το θέμα μας τώρα.  Δεν ξέρουν;  Ήταν αυθαίρετα τα αποδυτήρια!  Έλεος!  Φτάνει ! Αυτή η κοροϊδία να σταματήσει! Μέχρι εδώ!  Εάν θέλουν να κοροϊδεύουν, μπορούν να γυρίσουν στον καθρέφτη και να κοροϊδέψουν τον εαυτό τους.  Όχι εμάς!  Δεν το θέλουμε άλλο !

Για όλα αυτά υπάρχουν και ταυτότητες. Υπάρχουν και ονόματα,  που έχουν συμπράξει στην κοροϊδία αυτή. Αυτό να το έχουμε στο μυαλό μας,  Βασίλη Χαβιαρόπουλε.

Θα έρθει η ώρα!

  Όταν γίνεται η  Γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ημαθίας ,  δεν βλέπουμε να υπάρχουν προτάσεις από τις ομάδες και να μπαίνουν κάποια θέματα.

Για ποια Γενική Συνέλευση μιλάμε;

 Στις συνελεύσεις από παλιά,  ψήφιζαν,  ενώ γινόταν χορός και αποφασίζουν  δια βοής . Δεν βάζουν τα προβλήματα οι ομάδες, φταίω εγώ ή ο Δήμαρχος που δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις για τον άλφα  ή βήτα λόγο,  γιατί ενδεχομένως δεν είμαι ψηφοφόρος τους;  Στη Γενική Συνέλευση περνάνε τα θέματα έτσι απλά. Το θέμα των αποδυτηρίων του Κοπανού δεν είναι σημερινό , είναι διαχρονικό.

Σίγουρα είναι μία ζωή , δεν είναι θέμα σημερινό, αλλά επειδή έτυχε να βγούνε κάποια λεφτά για τα αποδυτήρια του Κοπανού ,  έτσι ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία,γιατί μέχρι τώρα δεν ανακατευόταν κανένας . Δεν τον ενδιέφερε κανέναν.  Εμείς προσπαθούσαμε σαν διοίκηση να κάνουμε τα αποδυτήρια μόνοι μας.  Θα βάζαμε το κεφάλι μας μέσα στο λάκκο. Και αν μας πιάνανε;  Θα τα φτιάχναμε. Αλλά μόλις μας είπαν ότι βγήκαν κάποια λεφτά,  είπαμε να  τα κάνουμε νόμιμα. Θα γίνουν όπως πρέπει.

Τώρα στις Γενικές Συνελεύσεις, που γίνονται στην ένωση , εγώ δεν ξέρω κάποια Γενική Συνέλευση ότι γίνεται,  εκτός από  μία,  όταν γίνεται η κλήρωση του πρωταθλήματος,  το καλοκαίρι για να γίνει η κλήρωση . Δεν έχω ακούσει να γίνεται καμία Γενική Συνέλευση. Να μας φωνάξουν.

Εγώ θα πω το άλλο, γιατί   μου κάνεις μία πάσα.  Το καλοκαίρι περνάει μία επιτροπή για να δει τα γήπεδα,  για να γίνουν οι αγώνες, που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.  Τι κοιτάνε; Αν είναι καλός ο αγωνιστικός χώρος ή αν έχει κάγκελα γύρω γύρω;  Μόνο αυτό τους ενδιαφέρει; Ερώτηση κάνω. Δεν ξέρω αν μπορώ να πάρω απάντηση από κάπου;

 Φαντάζομαι ότι βλέπουν κάποια βασικά θέματα και εγκρίνουν τα γήπεδα για να γίνουν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες.  Δεν ξέρω τι κοιτάνε;

Όταν ήρθαν φέτος το καλοκαίρι σε μας, στο χωριό μου, μας είπαν,  ότι θα πρέπει να μπει ανάμεσα στους δύο πάγκους , ένας πάγκος για το γιατρό ή για τη γιατρό.  Δεν έχει γίνει αυτό.

 Εγώ θα πρέπει να ομολογήσω στα γήπεδα που πηγαίνω και είναι τα γήπεδα του Δήμου Αλεξάνδρειας έχουν τον ανάλογο πάγκο.

Εγώ σε πολλά γήπεδα που πηγαίνω δεν το χω δει. Δεν φταίνε βέβαια οι άνθρωποι, γιατί μπορούν να μου πούνε, από τη στιγμή που το θεωρεί η ένωση ότι πρέπει ή δεν  πρέπει να γίνει, που πρέπει να γίνει, έχει λίγο χρόνο. Ο χρόνος που μπορεί να γίνει, είναι μία εβδομάδα και δεν κοστίζει πολλά. Κοστίζει 200 Ευρώ.  Δεν νομίζω να ναι λεφτά,  αυτά.

Προηγουμένως είπες, Βασίλη Χαβιαρόπουλε,  ότι εάν μας κάλεσαν να συζητήσουμε για κάποια θέματα,  για κάποια προβλήματα η ΕΠΣ Ημαθίας και γίνονται μόνο μία φορά,  όταν πρόκειται να γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος.  Σε πληροφορώ ότι εκείνη την ημέρα της κλήρωσης είναι η Γενική συνέλευση.

Συμφωνώ.

Δεν ευθύνεται το κάθε διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ημαθίας, που κάνει έτσι  αυτή την διαδικασία . Τα μέλη  που πηγαίνουνε, τι κάνουν;  Θέλεις ακόμα να το επεκτείνω, περισσότερο;  Μία φορά συγκεντρώθηκαν τα μέλη για να συζητήσουν προβλήματα και συζήτησαν  την αποπομπή του αντιπροέδρου της Ένωσης ( Μομφή Ματσούκα Αριστείδη ). Δεν είδα άλλη φορά όλοι να τρέξουν και να συζητήσουν για  θέματα που είναι ζωτικής σημασίας, για τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν;

Το καλοκαίρι,  όταν μαζευόμαστε για να γίνει η κλήρωση και υπάρχουν κάποια θέματα, στην αρχή, κάποια στιγμή,  πήγε να μιλήσει κάποιος κύριος , πρόεδρος ομάδας, για να θέσει ένα πρόβλημα, του είπανε:

– Λίγο πιο σύντομα για να τελειώνουμε για να μπορεί να γίνει η κλήρωση.

Τώρα αν κάτσει μία ομάδα,  όχι μόνο μία ομάδα, γιατί εγώ πιστεύω,  ότι αν ανοίξουν θέματα, θα μιλάμε όλη νύχτα εκεί πέρα.  Αυτό μπορεί να γίνει κάποια άλλη στιγμή.  Να φωνάξει η ΕΠΣ Ημαθίας τα σωματεία, για να καθίσει από το μεσημέρι , θέλεις μία Κυριακή; μέχρι το βράδυ , να λυθούν κάποια θέματα, εάν μπορούν να λυθούν . Φυσικά έτσι;  Για να μπορούν να λυθούν, αμέσως, αυτά λύνονται με λεφτά το να κάνεις τα αποδυτήρια.  Ξέρουμε όλοι λίγο-πολύ . Το θέμα είναι τα χρήματα. Πού  θα τα βρούμε;  Εγώ νομίζω ότι εκεί είναι το πρόβλημα . Να εστιάσουμε στο πρόβλημα .Στόχος είναι να  βρούμε χρήματα . Κάποτε ένα δύο χιλιάρικα παίρναμε επιχορήγηση από την ΕΠΟ για τα σωματεία.  Θα μου πεις σιγά το ποσό;  Δεν διαφωνώ.  Αλλά με αυτά τα δυο χιλιάρικα μπορούσες να καλύψεις,  ένα απλό παράδειγμα θα σου πω ,  αυτό που θέλαμε,  το σκέπαστρο ανάμεσα στους δύο πάγκους.  Γιατί να το βάλει ο σύλλογος από την τσέπη του;

 Φέτος στη γενική συνέλευση που έγινε ήταν και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και λέγανε να τελειώσουμε γρήγορα για να πάμε να το δούμε. Αυτό που είπες για τα χρήματα να σε πληροφορήσω,  ότι η τωρινή διοίκηση βρήκε κάποια χρήματα από την προηγούμενη μέσα στο χρηματοκιβώτιο σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί  από τους επόμενους διοικούντες , και μάλιστα αρκετά.  Λέμε καμιά φορά το πού θα βρεθούν τα χρήματα;  Ο πρόεδρος, ο  Φωτιάδης ο Βασίλης το είχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα,  να δώσει κάποια χρήματα στις ομάδες ή και να διεκδικήσει χρήματα από τον ΟΠΑΠ και το στοίχημα.  Για να έρθει η τωρινή διοίκηση , σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι δέχτηκαν «μπουρμπουάρ». Δηλαδή όταν θέλουμε, μπορούμε να βρούμε χρήματα. Όλα μπορούν να γίνουνε.

Επειδή δεν μπορεί να ξέρω.  Αυτοί  μπορεί να έχουν λεφτά μέσα στο ταμείο τους.  Αν θέλουνε, να διαθέσουνε για να γίνει κάτι σε ένα χωριό, τα αποδυτήρια ή κάτι άλλο , αυτό είναι δικό τους θέμα. Δεν μπορώ, εγώ ,να τους το επιβάλλω .

 

Δείτε περισσότερα στη συνέντευξη που ακολουθεί…

Ο πρόεδρος του ΓΑΣ Κοπανού, Χαβιαρόπουλος Βασίλης, , κάνει δηλώσεις για τον αγώνα Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας – ΓΑΣ Kοπανού 0-4

Posted by Giannis Zinas on Saturday, March 2, 2019