Ο Τεχνικός Διευθυντής  του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας , Πουλασουχίδης Κώστας, έκανε δηλώσεις στο epilogesnews.gr για την εντός έδρας νίκη της οομάδας του επί του Κεραυνού Επισκοπής με 2-1.

Μεταξύ άλλων είπε:  

Επιτέλους χαμόγελο. Λίγος ενθουσιασμός για τους πιτσιρικάδες μας. Ενθουσιασμός για μας,  που ήμασταν στην κερκίδα.  Χαρήκαμε τους παίκτες μας να τρέχουνε επί 90 λεπτά και να αγωνίζονται,  σαν να ξεκίνησε σήμερα το πρωτάθλημα.

Αυτό γιατί,  δεν γίνεται τις άλλες  μέρες;

Δεν έχουμε την τύχη με το μέρος μας.  Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι 5-0.  Είχαμε τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες να βάλουμε κι άλλα γκολ. Προηγηθήκαμε 1-0 νωρίς. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε το 2-0.  Μετά η Επισκοπή πέρασε στην αντεπίθεση. Έπαιζαν με ψηλές μπαλιές για τον Ντέλλα , αλλά υπήρχε ένας πιο ψηλός και πιο δυνατός ο Ντόβας, όπου κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες στον αέρα.  Ο τερματοφύλακας, ο πιτσιρικάς, ο Χειμώνας,  από την εφηβική ομάδα, ήταν πάρα πολύ καλός. Έχει κάνει πολύ καλές αποκρούσεις. Μείωσε η Επισκοπή με πέναλτι σε 2-1. Μέχρι το τελευταίο λεπτό γύρω στο 97′  με 98′  η άμυνα κράτησε στις αντεπιθέσεις. Είχαμε τουλάχιστον δύο κλασικές ευκαιρίες να βάλουμε και ένα τρίτο γκολ.  Και το 2-1 μας είναι αρκετό. Πρακτικά δεν μας φέρνει τίποτα αυτή η νίκη. Ουσιαστικά όμως μας δίνει χαρά για τη συνέχεια.

Πώς προβλέπεται να είναι η συνέχεια για την Αγία Βαρβάρα;  Θα πρέπει να την πάρουν σοβαρά υπόψη;

Η συνέχεια  δεν μπορεί να μας προσφέρει παραπάνω,  θεωρητικά και πρακτικά. Πλην όμως για μας,  όπως είπαμε από την αρχή του πρωταθλήματος,  η χαρά μας είναι να παίζουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος και να δίνουμε χρόνο συμμετοχής στους πιτσιρικάδες του εφηβικού, οι οποίοι σήμερα δεν είχανε δραστηριότητα.  Ήταν διαθέσιμοι οι περισσότεροι. Όσοι χρησιμοποιήθηκαν, δείξανε όλοι ότι αξίζουν. Ξέρετε πολύ καλά ότι για μας οι προπονητές μας είναι μακράς διάρκειας. Δεν εξαρτάται η τύχη τους από τα αποτελέσματα που φέρνουν, αλλά από αυτό που εμφανίζουν στον αγωνιστικό χώρο.  Σαν ομάδα θεωρώ ότι η φετινή χρονιά μπορεί για πολλούς να φαίνεται αποτυχημένη, λόγω της βαθμολογικής θέσης. Για μας είναι μία καλή χρονιά. Τα παιδιά που θα πλαισιώνουν 100% του χρόνου την ανδρική ομάδα, πήραν πάρα πολλές συμμετοχές, πήραν πολλές ευκαιρίες. Του χρόνου πιστεύω ότι θα είναι έτοιμοι να δώσουν κάτι παραπάνω.

Εσείς έχετε προπονητές μακράς διάρκειας, αλλά και ο εν λόγω προπονητής που έχετε,  είναι προπονητής μακράς διάρκειας και φαίνεται από τις επιλογές στις οποίες κάνει.

Γενικώς είναι μακράς διαρκείας οι προπονητές, που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του συμβουλίου.  Θα είναι στην ομάδα όσο θέλουν οι ίδιοι.

Άκουσα ότι το τελευταίο λεπτό είναι στο 98΄, γιατί αυτό;

Είχε αλλαγές, καθυστερήσεις και τραυματισμούς.  Γενικά ήταν ήσυχο το παιχνίδι, δεν είχε εντάσεις, αλλά είχε τραυματισμούς.  Η Επισκοπή τα έδωσε όλα για να γυρίσει στο δεύτερο ημίχρονο το ματς. Έγιναν αρκετές κόντρες.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι υπάρχει δικαιολογία στο ότι δεν χρησιμοποιούνται οι πιτσιρικάδες, γιατί  εάν έρθει σε κόντρα με έναν σωματώδη , αντίπαλο ποδοσφαιριστή,  υπάρχει πιθανότητα να τραυματιστεί ο νεαρός ποδοσφαιριστής. Εσείς πώς το αντιμετωπίζετε αυτό;

Οι πιτσιρικάδες είναι πιο γυμνασμένοι από τους μεγαλύτερους που είναι πιο ογκώδης.  Είναι δυνατοί, γιατί κάνουν προπόνηση. Οι δικοί μας,  οι πιτσιρικάδες έχουν δώσει πάρα πολλούς αγώνες με το εφηβικό αλλά και με το ανδρικό. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Επομένως δεν ισχύει αυτό σαν επιχείρημα.  Δεν κινδυνεύουν οι γυμνασμένοι πιτσιρικάδες,  όταν έρχονται αντιμέτωποι με τους ογκώδεις;

Όχι,  δεν κινδυνεύουν από τους μεγάλους, αλλά  είναι λιγότεροι έμπειροι. Πρέπει να κάνουν δέκα ευκαιρίες για να βάλουν δύο γκολ. Ενώ οι έμπειροι μπορεί με μισή ευκαιρία να βάλουν ένα γκολ.  

Ο όρος πιτσιρικάδες είναι για να μπορούμε να συνεννοηθούμε,  γιατί πιτσιρικάδες δεν είναι οι ποδοσφαιριστές ηλικίας 16-17 χρονών.

Οι 16χρονοι και 17χρονοι πιτσιρικάδες δεν υπάρχουν στην ομάδα μας.  Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι γεννημένοι το 2003, δηλαδή έκλεισαν τα 15.  Διανύουν το 16 χρόνο της ηλικίας τους, από ότι θυμάμαι,  από το Μάιο και μετά,  θα αρχίσουν να συμπληρώνουν τα 16.  

Ενθαρρυντικό αυτό, θεωρούμε ότι σε κάποια γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ημαθίας μπορούν να τεθούν κάποια θέματα, ότι μπορεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας να στηριχθεί σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, με προτάσεις που θα μπορούσατε να κάνετε.

Όχι μόνο να στηριχτεί στους νέους,  αλλά να δώσει στους νέους την ευκαιρία να κάνουν το επόμενο βήμα.  Θα πρέπει να παίζουν για να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω, να πάνε σε μεγαλύτερα γήπεδα .

Θα πρέπει να υπάρχει τεκμηριωμένο επιχείρημα για να σταθεί αυτό το οποίο λέτε.

Θα δούμε, ας είναι καλά τα παιδιά, να μην έχουν καμία ατυχία. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουν για κάτι πιο ψηλά.

Αναμένουμε κάτι τέτοιο;

Σίγουρα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα έχουμε νέα .

Το άλλο το οποίο τίθεται είναι,  να υπάρχουν προτάσεις στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας για κάποια θέματα.

Είναι αδιανόητο για την Α1 να μην υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές κάτω των 18 ετών σε κάθε ενδεκάδα.  

Δεν έχετε να θέσετε κάποιο άλλο θέμα στη γενική συνέλευση;

Έχουμε πολύ χρόνο μέχρι τη γενική συνέλευση.  

Ίσως βιάζομαι λιγάκι, επειδή δεν μιλάμε συνήθως, για αυτό και κάνω αυτές τις ερωτήσεις.

Η λίστα συμπληρώνεται από την αρχή του πρωταθλήματος διαρκώς.  Πιστεύω στην επόμενη γενική συνέλευση θα έχουμε πολλά να πούμε.  Δεν πάμε να μαλώσουμε , αλλά να προτείνουμε. Προτείνουμε κάποια πράγματα, εάν τα δεχθούν, έχει καλώς.

Επομένως να είμαστε σε επικοινωνία και να μιλάμε καθαρά για αγωνιστικά θέματα και όχι για μεθεπόμενες ενέργειες και γίνεται αυτό βεβιασμένα,  γιατί δεν είναι συχνή η επικοινωνία μας.

Αυτό είναι και ευχή δικιά μας.  Θα έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε και να λέμε βασικά,  για αγωνιστικά θέματα.

Ευχαριστώ πολύ

 

Ακούστε τη συνέντευξη… ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ