Ο προπονητής και ιδρυτής του « Άθλου»  Αλεξάνδρειας, Αγγέλης Βασίλης,  μίλησε στο epilogesnews.gr και στο Ζήνα Γιάννη. 

– Φέτος ήταν μία πολλή γεμάτη αγωνιστική χρονιά. Ήταν ξεχωριστή για το σύλλογό μας.  Ήμασταν η μοναδική ομάδα του μπάσκετ,  της Κεντρικής Μακεδονίας ,το παιδικό και το εφηβικό τμήμα,  δηλαδή η υποδομή μας, που  πέρασαν και στα δύο Final Four της ΕΚΑΣΚΕΜ ( Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας). Αυτό το κατάφερε μόνο ο « Άθλος»  από όλες τις ομάδες Κεντρικής Μακεδονίας. Καταφέραμε και στις δύο αυτές διοργανώσεις να καταλάβουμε τη δεύτερη θέση στο εφηβικό πρωτάθλημα και την 3η θέση. Πήραμε  δύο μετάλλια.  Ήταν μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Το ανδρικό μας πήγε πολύ μπροστά.  Τερμάτισε στην 5η θέση, μία θέση κάτω από τα play-off. Ήταν πολύ σημαντικό να  φτάσουμε και σε αυτό το στόχο,  που θα οδηγούσε στην άνοδο. Βέβαια η ανδρική ομάδα απαρτίζεται από εφήβους. Είχαν πολλές,  πολλές υποχρεώσεις. Κατάφεραν κάτι πολύ σημαντικό φέτος. Ελπίζουμε του χρόνου να πετύχουμε και εκεί να πετύχουμε την άνοδο στην πιο μεγάλη κατηγορία.

-Οι  ιδέες και οι δραστηριότητες της ομάδος είναι πολύ ενθαρρυντικές,  όχι μόνο σαν σκοπό και στόχο που έχετε βάλει και τους πετυχαίνετε, αλλά συγχρόνως έρχονται και τα παιδιά στο γήπεδο. Αυτό είναι το αξιοσημείωτο,  σε όλο αυτό το οποίο γίνεται. Έχει μία υποδομή , μία βάση.  

– Ναι,  βεβαίως. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές,  ότι το πλάνο της ομάδος είναι η υποδομή της,  να δημιουργήσουμε μία ισχυρή βάση,  αυτό προσπαθούμε εδώ και πολλά χρόνια στον «Άθλο». Είναι πέντε χρόνια η ύπαρξη της ομάδος. Νομίζω , ότι έχουμε κάνει αίσθηση με τη δυνατή πλέον υποδομή μας,  με τις δυνατές  βάσεις , που έχουμε βάλει και πιστεύουμε ότι έτσι βήμα-βήμα,  θα τα καταφέρουμε ακόμα περισσότερο. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και σήμερα, τώρα που μιλάμε,  το γήπεδο είναι γεμάτο παιδιά,  μικρών ηλικιών από το τμήμα των ακαδημιών,  αργότερα και των αγωνιστικών τμημάτων. Συνεχίζουμε λοιπόν την προετοιμασία μας,  τη δουλειά μας. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε καλούς αθλητές,  καλούς ανθρώπους μέσα στον αθλητισμό και ταυτόχρονα να βάλουμε τις βάσεις για να κάνουμε στο μέλλον ακόμα πιο αισθητή την παρουσία μας στην Αλεξάνδρεια, σαν πόλη  στο μπασκετικό στερέωμα.

– Είναι γεγονός ότι περπατάτε μαζί με τον ΓΑΣ Αλεξάνδρειας . Τα μηνύματα τα οποία στέλνετε είναι πολλά. Έχετε καταφέρει αρκετά στο χώρο του μπάσκετ. Αυτό ανήκει και το πιστώνουμε και σε σας και με τις δραστηριότητές  σας. Δεν έχετε μείνει μόνο στο  αγωνιστικό κομμάτι,  αλλά περνάτε και σε ένα καλοκαιρινό Camp.  Έχετε περάσει  στο μπάσκετ της Αλεξάνδρειας και διάφορα μηνύματα,  ότι δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι , αλλά υπάρχουνε και άλλα θέματα , που μπορεί μία ομάδα μπάσκετ,  όταν στηρίζεται σε μία υποδομή να δημιουργήσει.

– Το μπάσκετ για μας είναι ένας τρόπος ζωής. Μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Είναι ένα από τα εγχειρήματα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε.  Οπότε μέσα σε όλα αυτά,  είναι η έκτη φορά φέτος,  για έκτη συνεχόμενη χρονιά που κάνουμε το καλοκαιρινό μας Camp στην Αλεξάνδρεια. Εδώ και δύο χρόνια το κάνουμε  σε δύο περιόδους , γιατί πλέον είναι πάρα πολλά τα παιδιά,  γύρω στα 150,  τα οποία περνάνε από αυτό το πρόγραμμα. Δεν μπορούσαμε να το καλύψουμε σε μία εβδομάδα,  σε μία περίοδο,  δηλαδή το χουμε χωρίσει, λοιπόν σε δύο περιόδους. Η πρώτη περίοδος αφορά αγόρια και κορίτσια από 5 έως 13 ετών και είναι από μία έως έξι Ιουλίου.  Η δεύτερη περίοδος,  αμέσως μετά,  πάλι Δευτέρα μέχρι Σάββατο,  αφορά αγόρια και κορίτσια 14 έως 18 ετών και είναι από 8 έως 13 Ιουλίου. Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη γιορτή του μπάσκετ. Τα παιδιά έρχονται από τις 8:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Περνάνε από διάφορους σταθμούς προπονήσεων. Μέσα από ένα εξειδικευμένο προπονητικό τιμ, πολύ σημαντικό. Έρχονται καταξιωμένοι προπονητές,  αθλητές, υψηλού επιπέδου και διδάσκουν τα παιδιά αυτές τις δύο εβδομάδες. Μέσα από όλα αυτά,  δημιουργούν παρέες , περνάνε καλά.  Είναι μία όαση για τα πρωινά του καλοκαιριού.

-Αν  μπορούσα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου εκ μέρους  των ανθρώπων , γενικά του μπάσκετ,  θα το έκανα στο πρόσωπό σου,  γιατί όταν πρωτοξεκίνησες να κάνεις τον «Άθλο»  και να τον δημιουργήσεις,  αυτό   φαινόταν ουτοπία ή ένα όραμα. Βλέπουμε,  ότι για έκτη φορά το έχεις κατορθώσει και αυτό. Σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια,  λόγω του ότι έρχονται τα παιδιά στο γήπεδο,  έρχονται μπασκετικοί  φίλοι και προπονητές και  αθλητές.  Μας λες και ποιοι έχουν έρθει; 

– Έχει έρθει ο Κώστας,  ο Σλούκας, έχει έρθει ο Μπάνε ,ο Πρέλεβιτς, έχει έρθει ο Σούλης , ο Μαρκόπουλος. Έχουν περάσει πάρα πολλοί σημαντικοί παίκτες Α1 και Α2.  Δεν θέλω να αδικήσω κάποιον,  ενδεχομένως να ξεχνώ,  ο Νίκος, ο Σταυρόπουλος. Αλλά νομίζω , ότι το σημαντικό είναι, ότι γίνονται ένα με τα παιδιά , τους αρέσει και αυτούς αυτό  που κάνουν.  Πραγματικά και αυτό με ευχαριστεί. Μιλάνε για πολύ καλά λόγια για την προσπάθεια που κάνουμε,  που γίνεται στην Αλεξάνδρεια για το μπάσκετ,  για το μπάσκετ της Αλεξάνδρειας μέσω της δημιουργίας αυτών των Camp και της ολοκληρωμένης πρότασης που υπάρχει από τον « Άθλο » Νομίζω ότι μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερο το ενδιαφέρον αρκετών ανθρώπων,  που ασχολούνται με αυτό το πολύ όμορφο άθλημα.

– Κάνεις επίκεντρο και κέντρο το μπάσκετ της Αλεξάνδρειας,  γιατί συσπειρώνεις πολλούς   ανθρώπους. Ο  Βασίλης, ο Αγγέλης δεν έχει μόνο επιτυχίες να επιδείξει σήμερα,  είχε χθες , αλλά έχει και τώρα και κάλλιστα μπορούμε να αναφέρουμε τις επιτυχίες , που έχεις με τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.

– Καταρχήν να πω,  ότι είναι μία πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην Αλεξάνδρεια και από τον «Άθλο ». Είναι αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας και δικιά μου και των συνεργατών μου και είναι και πολύ σημαντική η στήριξη,  η οποία γίνεται από τις οικογένειες,  από τους γονείς και τους εκάστοτε χορηγούς. Βοηθάνε αυτή την προσπάθεια με το δικό τους τρόπο.

Όσο αφορά  την πορεία μου και στην ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Είμαι 25 χρόνια εκεί . Η ομάδα μπάσκετ των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη,  η σχολική ομάδα,  έχει να επιδείξει πολύ μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν.  Πολλοί σημαντικοί παίκτες του μπάσκετ έχουν περάσει από αυτή την ομάδα. Ήταν μία πολύ μεγάλη χρονιά,  ευτυχή χρονιά για μας. Καταφέραμε να πάρουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα,  αήττητη σε  Ελλάδα και στην Κύπρο , γιατί γίνεται πανελλήνιο Ελλάδος και Κύπρου. Εκπροσωπήσαμε  την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  στην Κρήτη. Εκεί καταφέραμε να τερματίσουμε μέσα στην πεντάδα. Ήρθαμε πέμπτη στον κόσμο,  μέσα από 32 χώρες που συμμετείχαν, με πολύ μεγάλη παράδοση,  όπως είναι η Γαλλία ή η Κροατία. Πολύ μεγάλες δυνάμεις του μπάσκετ και καταφέραμε έτσι να φτάσουμε πολύ ψηλά. Ήταν μία πολύ σημαντική επιτυχία για όλους μας.

– Το ανέφερα αυτό με την έννοια ότι ο Αγγέλης , ο Βασίλης έχει τις περγαμηνές για την προσπάθεια την οποία κάνει,  μπορεί και προσφέρει στο μπάσκετ, έχει να δώσει στα παιδιά πολλά για  να αποκτήσουν εμπειρίες και αυτό είναι σημαντικό.  

– Είναι πάρα πολύ σημαντικό . Εδώ θέλω, αρπάζοντας την ευκαιρία,  να δώσω τα συγχαρητήρια στον Ημαθιώτη  προπονητή,  τον Δημήτρη,  τον Ιτούδη,  που κατάφερε να πάρει για δεύτερη φορά το κύπελλο στην Ευρωλίγκα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, όσοι άνθρωποι έχουμε βάλει μία σειρά σε κάποια πράγματα στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ και έχουμε βγει και λίγο έξω  από την πορεία της πόλης μας και έχουμε διάφορες άλλες διαδρομές,  να επιστρέφουμε στην πόλη,  στα παιδιά της πόλης και να μεταδώσουμε πάρα πολλές από τις εμπειρίες μας,  πάρα πολλές από τις γνώσεις μας. Να δημιουργούμε μία καινούργια κατάσταση πραγμάτων και να είναι πάρα,  πάρα,  πολύ σημαντική στον τόπο μας.

– Κάποτε Βασίλη Αγγέλη  λέγαμε για τέτοιες τάσεις , για τέτοια γεγονότα και φαινόταν  ουτοπία. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.  Όλα με μεράκι γίνονται. Το κάνεις εσύ και οι συνεργάτες σου.

-Μπορεί κάποια στιγμή,  όλα αυτά να ήταν ουτοπία ή να ήταν στη σφαίρα της φαντασίας,  αλλά πραγματικά όλα γίνονται και ακόμα περισσότερα μπορούν να γίνουν.  Έχουμε να δώσουμε και πιστεύω  πάρα πολύ στο έργο το δικό μας, που  είναι πολύ σημαντικό. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. Να ‘μαστε γεροί και να μπορέσουμε να μεταφέρουμε πράγματα,  να μεταδώσουμε γνώσεις στα παιδιά μας , στα παιδιά όλης της περιφέρειας της Αλεξάνδρειας.

– Εγώ θα διακινδυνεύω και θα έλεγα, για φαντάσου σ το καλοκαιρινό camp  να έρθει και ο Δημήτρης ο Ιτούδης;

– Πολλές φορές μιλάμε με το Δημήτρη. Του  έχω ανοιχτή πρόσκληση σε αυτό. Εάν ταιριάξουν τα προγράμματά μας θα το πραγματοποιήσουμε. Εξάλλου είμαστε πολύ φίλοι με το Δημήτρη. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα μπορούμε να το καταφέρουμε.

– Βασίλη Αγγέλη να σε ευχαριστήσω πολύ. Να σου ευχηθώ καλή επιτυχία σε ότι κανείς, σε  αυτό που κάνεις.

– Ευχαριστώ πάρα πολύ για την προβολή που κάνεις , όχι μόνο σε μας,  αλλά σε όλο το ερασιτεχνικό αθλητισμό της περιοχής. Νομίζω ότι είναι κάτι,  που το χρειαζόμαστε , να μάθει ο κόσμος τι γίνεται και τι αντίκτυπο έχει ο αθλητισμός στη ζωή μας.

– Να σε ευχαριστήσω πολύ.

– Ευχαριστώ πολύ

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη που ακολουθεί με τον Αγγέλη Βασίλη

Συνέντευξη με τον προπονητή Βασίλη Αγγέλη , του Athlos Alexandrias Basketball Academy για την πορεία του συλλόγου και για το 6ο καλοκαιρινό Athlos Basketball Camp που διοργανώνει κάθε χρόνο από τις 1- 7-2019 έως 13-7-2019 χωρισμένο σε δύο περιόδους

Posted by Giannis Zinas on Tuesday, May 28, 2019