Για την 15η Αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας ο γηπεδούχος Σχοινάς υποδέχτηκε την ομάδα του Αλιάκμων Νησελίου.

Ρεπορτάζ:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Οι δυο ομάδες έπαιζαν χωρίς βαθμολογικό κίνητρο καθώς η ομάδα που θα αφήσει την κατηγορία  είναι ο Αχιλλέας Νεοκάστρου μετά και την σημερινή ήττα μέσα στο γήπεδο της Μελικής από την ομάδα του Φιλίππου με 6-0.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο αγωνιστικό χώρο και ζητούσαν το θετικό αποτέλεσμα με την ομάδα του Νησελίου να δείχνει πιο αποφασισμένη. Παιχνίδι ισορροπημένο στο πρώτο 15’ με την πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα να ανήκει στην ομάδα του Σχοινά όταν στο 10’ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουλουμπριτσίδη η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ματράκα. Από το 15΄και μετά η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε με την ομάδα του Αλιάκμων να κυριαρχεί σε όλες της γραμμές του γηπέδου. Πρώτη στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 16’ με τον Τσάκαλο να σουτάρει μέσα από την μικρή περιοχή και με τον αμυντικό του Σχοινά να διώχνει με κεφαλιά γλυτώνοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Πιο κοντά στο να προηγηθούν έδειχναν οι φιλοξενούμενοι και αυτό δεν άργησε να επιβεβαιωθεί όταν ο Λίτση με ωραίο σουτ πλάσε στο 19’ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.Τρεις καλές στιγμές μέχρι την λήξη του 1ου ημιχρόνου και όλες για την ομάδα του Νησελίου.Στο 37’ ο Παναπακίδης σε καλή θέση έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει ψηλά από το τέρμα.Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τσάκαλος είχε την δικιά του στιγμή να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του όταν σε δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Δουδούκη.Η ομάδα του Σχοινά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο,με το σερί των ευκαιριών για των Αλιάκμων να κλείνει για το Α’ μέρος ο Τσάκαλος με σουτ μέσα από την περιοχή και με τον Δουδούκη να μπλοκάρει εύκολα.

Περιμέναμε την αντίδραση των φιλοξενουμένων ωστόσο αυτή δεν ήρθε ποτέ, καλή αμυντική λειτουργία, κατοχή και έλεγχος κυκλοφορίας της μπάλας και με έναν Πιπιλιάρη να κάνει απίθανα πράγματα οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης. Στο 2’ της επανάληψης και στην πρώτη καλή στιγμή ο Πιπιλιάρης μετά από προσωπική ενέργεια σημείωσε το 0-2 και έσβησε ουσιαστικά της όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για ένα καλό αποτέλεσμα. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Σχοινά ήρθε στο 12’ όταν ο Θεοδώρου με ένα σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ματράκα. Στο 15’ ο άσχημος τραυματισμός του Παπακωνσταντίνου που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του Σχοινά, ανάγκασε τον προπονητή του να τον κάνει αλλαγή και να βάλει στο παιχνίδι τον Παπαδόπουλο Φ,.Στο 30’ ο κινητικότατος Πιπιλιάρης ανατρέπεται μέσα στην περιοχή με τον Διαιτητή Μαλούτα να είναι κοντά στην φάση και να συνεχίζει το παιχνίδι, διαμαρτυρήθηκε ο πάγκος των φιλοξενουμένων μέσα σε αθλητικά πλαίσια και η φάση τελείωσε εκεί. Το παιχνίδι έλαβε τέλος στο 34’ όταν ο Λιμανι με ωραίο σουτ ανάγκασε σε λανθασμένη επέμβαση τον νεαρό τερματοφύλακα Δουδούκη σημειώνοντας και το τελικό 0-3.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο τεχνικός της Α.Ε Σχοινά,Τάσος Χουρσουζίδης δήλωσε στο epilogesnews:

Περνάμε μια δύσκολη φάση και είναι δύσκολο για όλους μας.Προσπαθούμε να αλλάξουμε την ψυχολογία της ομάδος αλλά είναι πολύ δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές.Η αλλαγή προπονητών και παικτών μεσούσης της σεζόν σίγουρα τους επηρέασε όπως επίσης η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου εδώ και αρκετούς μήνες.Οι αγωνιστικές λύσεις μπορεί να είναι περιορισμένες αλλά εμείς θα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και παλέψουμε μέχρι τέλους τα τρία εναπομέιναντα παιχνίδια.Η διοίκηση είναι δίπλα μας και οφείλουμε να σταθούμε αξιοπρεπώς μέχρι τέλους.Η διακοπή δύο εβδομάδων μετά το θετικό αποτέλεσμα με την Μελίκη δεν μας έκανε καλό.Στον σημερινό αγώνα σίγουρα δεν δικαιούμασταν κάτι και το δυσάρεστο είναι οι τραυματισμοί που υπέστησαν τρεις από τους ποδοσφαιριστές μας.Πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι στα Παλατίτσια που θα παλέψουμε χωρίς άγχος για το καλύτερο.

MVP Αγώνα (Πιπιλιάρης Ιωάννης):Μεγάλη εμφάνιση από τον νεαρό που παίρνει τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου παίχτη χωρίς καμία αμφισβήτηση.

Στα Θετικά: Ωραίες στιγμές και από τις δύο ομάδες που δείξαν σεβασμό στον αντίπαλο, βγάζοντας νικητή την στρογγυλή θεά.

Στα Αρνητικά:O τραυματισμός του Παπακωνσταντίνου Ορέστη ήταν το μόνο μελανό σημάδι στο σημερινό παιχνίδι, εμείς να ευχηθούμε να μην είναι κάτι σοβαρό και να επιστρέψει σύντομα στους αγωνιστικούς χώρους.

Συνθέσεις Ομάδων:

Α.Ε Σχοινά (Tάσος Χουρσουζίδης):Δουδούκης,Κουκλάς Ν.,Μαραγκός Α.(68’Παπαδόπουλος Δ.),Θεωδορίδης Θ.,Κίτσας Ε.,Μπενίσκος Α.(28’ Τσιπλάκης Κ.),Παπακωνσταντίνου Ο.(60’Παπαδόπουλος Φ.),Θεοδώρου Ε.,Κουκλάς Π.,Κοτούλας Χ.,Κουλουμπριτσίδης Χ.,

Αλιάκμων Νησελίου(Τριαντάφυλλος Παπακωνσταντίνου):           Mατράκας,Τσολακίδης(74’Παπαδόπουλος Α.),Παπαδόπουλος Ε.,Τσιβούλας,Ιασωνίδης,Τσάκαλος,Παναπακίδης(68’Γερόπουλος),Δούμας (74’Καλαμπουκόπουλος)Ντέτιας(50’ Λιμανι),Λίτσι,Πιπιλιάρης

Διαιτητές(Μαλούτας,Νησελίτης,Αργυρίου):Μια δύσκολή στιγμή στο 30’ και στην ανατροπή του Πιπιλιάρη με τον διαιτητή Μαλούτα να είναι κοντά στην φάση και να συνεχίζει το παιχνίδι. Άριστη διαιτησία χωρίς κανένα πρόβλημα.