Ο ποδοσφαιριστής της Nίκης Aγκαθιάς , Αβραμόπουλος Βαγγέλη, ς μίλησε στο epilogesnews.gr  γιατί την πορεία της ομάδος του, αλλά και για τα σχέδια τα οποία κάνει για την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν.

 Μεταξύ άλλων είπε:

– Τώρα είμαι στο γήπεδο και κάνω προπόνηση με  τον Νικηφόρο Μπελογιάννη, τον προπονητή μου. Κάνουμε μετά από κάθε αγωνιστική χρονιά. Κάνουμε κάποιες ασκήσεις για να μπορέσω να αντεπεξέλθω στα μέσα της χρονιάς και κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής χρονιάς. Μέχρι στιγμής, από ότι φαίνεται αποδεικνύεται καλό .

– Αυτό το κάνουν λίγοι ποδοσφαιριστέςq

– Αυτό θα πρέπει να το κάνουν αυτοί,  που πιστεύουν στον εαυτό τους,  για να μην υπάρχουν τραυματισμοί. Πρώτα κοιτάω αυτό, το θέμα των τραυματισμών και μετά κοιτάω την απόδοσή μου μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

– Λειτουργείς δηλαδή με επαγγελματικά πρότυπα.

– Ναι λειτουργώ με αυτό τον τρόπο,  τώρα αν είναι επαγγελματικά ή όχι, το  βλέπω  στον εαυτό μου. Mου  κάνει  καλό εδώ και χρόνια.

– Επομένως καλά είναι να γίνει γνωστό και στους άλλους ποδοσφαιριστές , που θα ήθελαν  να έχουν  μία αξιοπρεπή πορεία. Να κάνουν αυτό, που κάνεις εσύ.

– Για τα μικρά τα παιδιά,  ειδικότερα,  αυτά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και να πάνε πιο ψηλά,  δεν πρέπει να σταματάνε καθόλου.

– Ο ποδοσφαιριστής έχει μία συνέχεια και δεν μπορεί να σταματάει την ενεργό δράση;

– Ο ποδοσφαιριστής πάνω από όλα,  δεν είναι μόνο την Κυριακή στο γήπεδο,  είναι πριν τους αγώνες,  εκεί προσπαθεί να είναι έτοιμος  για το γήπεδο την Κυριακή.

– Έχουμε ένα μήνυμα από το Λάζαρο Τριανταφυλλίδη και λέει : – Παράδειγμα ο φίλος …

– Και αυτός κάνει το ίδιο πράγμα.

– Να σταθούμε σε αυτό που λέει ο Λάζαρος Τριανταφυλλίδης , παράδειγμα ο φίλος , εννοείται βέβαια ο ποδοσφαιριστής Αβραμόπουλος Βαγγέλης για τους νεότερους με την αγωνιστικότητα και με τη δύναμη,  την οποία παίζει. Έξω φαίνεσαι ένας ήπιος χαρακτήρας και ήσυχος χαρακτήρας ,ενώ μέσα στο γήπεδο μεταμορφώνεσαι.

– Κατά κάποιο τρόπο έτσι είναι αυτό,  γιατί γίνεται,  και για αυτό είμαι έτσι , γιατί τα βγάζω όλα  μέσα στο γήπεδο .

– Πώς πρέπει να είναι ένας ποδοσφαιριστής μέσα στο γήπεδο;

– Από μικρός έχω μάθει, δεν θέλω να χάνω και προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις η ομάδα μου να μη χάνει σαν ομάδα, τώρα αυτό φαίνεται προς τα έξω. Αυτό μου το λένε πολλοί,  ότι έξω είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος,  αλλά μέσα στο γήπεδο  είμαι εντελώς διαφορετικός.

– Ο αγωνιστικός χώρος είναι δύσκολος στίβος. Το να βρεθείς,  και συνέχεια βέβαια,  σε ένα υψηλό επίπεδο και να έχεις απαιτήσεις και εσύ και η ομάδα από σένα.  

– Αυτό ακριβώς, όταν και εγώ έχω απαιτήσεις από κάποιους ανθρώπους,  έχουν και αυτοί. Δεν είμαι άνθρωπος που κοροϊδεύω κανέναν, όπως και οι άλλοι,  δεν θέλω να με κοροϊδεύουν,  έτσι και αυτό φαίνεται στο γήπεδο.

– Φέτος είχε καλή πορεία η ομάδα σου,  η Νίκη Αγκαθιάς και με τη δική σου συμμετοχή , αλλά και των υπολοίπων. Πώς έγινε αυτή η πορεία και θα έλεγα η πρωταγωνιστική πορεία,  την οποία είχε ομάδα σου στη Γ Εθνική;

– Φέτος η ομάδα τα  κατάφερε.  Είχε έντεκα έως  και δέκα πέντε  άτομα να μη θέλουν να χάσουν μέσα στο γήπεδο και αυτό φαινόταν σε κάθε αγώνα. Ήταν καλή και ποιοτικά , είχε μία πολλή καλή  διοίκηση, με ένα  πολύ καλό προπονητή και γυμναστή μαζί.  Πιστεύω,  ότι εκτός από μία ήττα που κάναμε,  όσο και να παίζαμε,  δεν θα χάναμε,  δεν μπορούσε να χάσει αυτή η ομάδα.  Δυστυχώς για ένα  πέναλτι κρίθηκε το πρωτάθλημα,  μέσα στη Μελίτη που  δεν διεκδικήσαμε την άνοδο  μέσω μπαράζ,  δεν θα πω την πρώτη θέση,  γιατί ήταν η Βέροια,  που το άξιζε,  γιατί τα έχει όλα σαν ομάδα πλέον,  αλλά τη δεύτερη θέση μπορούσαμε να τη διεκδικήσουμε και ήμασταν πολύ κοντά.

– Να θυμηθώ εκείνο που είχες πει σε μία παλαιότερη συνέντευξη, ότι η Νίκη Αγκαθιάς αρνείται να χάσει;  

– Ναι! Aρνείται να χάσει, δυστυχώς έχασε μία φορά. Η  ομάδα είχε σκοπό να παραμείνει στην κατηγορία,  όπως είχαμε πει. Μία ομάδα , που όταν πήγαμε στο Παλαιοχώρι , την πρώτη αγωνιστική,  δεν πιστεύω ότι το Παλαιοχώρι,  ήξερε το πού βρίσκεται η Αγκαθιά και την έμαθε όλη η Ελλάδα.

– Σε αυτό βοήθησες και εσύ, πέρα του ότι υπήρχε ένα δέσιμο χαρακτήρων με εγωισμό.  Υπάρχει κάποια άλλη συνταγή για όλα αυτά;  

– Για να πετύχει μία ομάδα, το παν είναι να υπάρχουν καλά αποδυτήρια. Αυτή η ομάδα είχε πολύ καλά αποδυτήρια.  Πηγαίναμε στο γήπεδο και το διασκεδάζαμε πάνω από όλα. Δουλεύαμε πολύ σωστά με τον προπονητή και τον γυμναστή και όλα αυτά βγαίνουν μέσα στο γήπεδο. Είναι από τις λίγες φορές που το «γούσταρα» τόσο σε μία χρονιά.

– Υπάρχουν ευχάριστες ή δυσάρεστες στιγμές;  

– Είναι μόνο ευχάριστες στιγμές . Δεν νομίζω να υπάρχει μία δυσάρεστη στιγμή και αρνητικό σε αυτή την ομάδα φέτος .

– Δυσάρεστη δεν η στιγμή που χάσατε το πέναλτι μέσα στη Μελίτη;

– Σε αυτό φταίμε εμείς,  καθαρά. Δεν το πήραμε σοβαρά,  γιατί παίζαμε με την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά και τα πέναλτι χάνονται.  Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα.  Αυτό έγινε.  Δεν πειράζει.  Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι . Η πικρία μένει βέβαια στο τέλος που χάσαμε και δεν τα καταφέραμε,  αλλά εντάξει, μόνο θετικά μπορούμε να έχουμε. Δεν έχουμε κάτι άλλο

– Ποια θα είναι η πορεία του Βαγγέλη Αβραμόπουλου; Θα παραμείνει στην Αγκαθιά;

– Δεν ξέρω να σας πω ακόμα. Έχουμε ένα συμβόλαιο. Εύχομαι να βρω μία ομάδα, αν δεν είναι η Αγκαθιά,  να έχει υγεία διοικητικά πάνω από όλα και να κάνει πρωταθλητισμό και να μην είναι κομπάρσος σε αυτή την κατηγορία. Αυτό νομίζω ότι ψάχνουν οι ποδοσφαιριστές,  που πιστεύουν στον εαυτό τους , τώρα αν είναι ή η Αγκάθια ή άλλη ομάδα, δεν ξέρω αυτό θα φανεί στην πορεία.

– ‘Ησουν για ένα χρόνο στην Αγκαθιά;

– Ναι. Νομίζω,  ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές σε αυτές τις κατηγορίες είναι για ένα χρόνο,  δεν είναι για περισσότερο.

– Αυτό είναι θετικό ή αρνητικό;

– Επειδή είναι ερασιτεχνικές οι ομάδες είναι θετικό,  γιατί εντάξει , οι ομάδες αυτές,  ενώ κάνουν καλή χρονιά μία χρονιά και οικονομικά είναι συνεπείς,   μετά υπάρχει μία πτώση. Αυτό είναι κρίμα να είσαι για δύο χρόνια,  που την πρώτη χρονιά μπορεί να είναι ψηλά και τη δεύτερη να είναι έτοιμη να διαλύσει.

– Θεωρώ,  ότι δεν είστε ούτε επαγγελματίες,  ούτε ερασιτέχνες σε αυτή την κατηγορία. Είστε επτά  μέρες την εβδομάδα στο γήπεδο.

– Επαγγελματίες στις προπονήσεις. Θα πρέπει κάθε μέρα να είμαστε στο γήπεδο. Είμαστε ερασιτέχνες σε πολλά πράγματα,  όπως,  πάνω από όλα είναι η ασφάλεια του ποδοσφαιριστή. Καταλαβαίνετε είναι λίγες οι ομάδες,  που μπορεί ένας παίκτης να χτυπήσει στον αγωνιστικό χώρο και να τον  καλύψουν όλα τα έξοδα,  που μπορεί να υπάρχουν. Ενώ στις επαγγελματικές ομάδες έχεις ασφάλεια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

– Είναι από τα αρνητικά αυτού του επαγγέλματος ή « ημιεπαγγέλματος»  τον οποίον κάνετε;

– Είναι από τα πολύ αρνητικά.

– Ένα μήνυμα,  το οποίο θα μπορούσες να στείλεις;

– Τίποτα,  υγεία πάνω από όλα στους ποδοσφαιριστές αλλά και σε όλους τους ανθρώπους,  σε όλο τον κόσμο και να συνεχίσουν αυτό που κάνουν,  να το κάνουν και να το αγαπάνε πάνω από όλα, είναι χόμπι και μετά όλα τα άλλα.

– Ευχαριστώ πολύ,  να σου ευχηθώ καλή πορεία, καλή συνέχεια και να αγαπάς αυτό που κάνεις και αυτό το δείχνεις με το να είσαι σήμερα,  μετά από το τέλος του πρωταθλήματος,  στο γήπεδο και να συνεχίζεις  την αποθεραπεία σου για το επόμενο πρωτάθλημα.  

– Ευχαριστώ πολύ και εγώ.

Δείτε και ακούστε από πρώτο χέρι τη συνέντευξη, που ακολουθεί…

Συνέντευξη με τον ποδοσφαιριστή της Νίκης Αγκαθιάς , Αβραμόπουλο Βαγγέλη

Posted by Giannis Zinas on Friday, May 31, 2019