Παρ’ όλο που αυτή η μεγαλειώδη διοργάνωση, ανακοινώθηκε επίσημα τον Μάρτιο του 2016, με την δημοσιοποίηση του κεντρικού πόστερ, και έχει ήδη γίνει μεγάλη διεθνή προώθηση σε σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις σε Ευρώπη (Euro Budo Festival – Bέλγιο 2017, Capital Conquest – Oτάβα / Καναδάς 2016, 17ο Παγκόσμιο συνέδριο – Νέα Υόρκη / ΗΠΑ) με την εκκίνηση της νέας σεζόν 2017-2018, ξεκινά και η τυπική έναρξη των δελτίων τύπου.

Το Παγκόσμιο συνέδριο της WKF είναι ένας θεσμός 24 ετών, με το 1ο να γίνεται στη Γαλλία το 1993 και μετέπειτα σε πολλές μεγάλες πόλεις διάφορων χωρών όπως Καναδάς, Ελβετία, ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστρία κάθε χρόνο έως το 2002.

Εκείνη τη χρονιά στην Ελβετία, λόγω του πολύ μεγάλου όγκου της διοργάνωσης, αποφασίστηκε να τελείται κάθε δύο χρόνια.

Ιδρυτής και πρόεδρος της WKF, είναι ο Hanshi John Therien 9th Dan Ju-Jitsu από τον Καναδά, ενώ συν-ιδρυτής και τεχνικός διευθυντής είναι ο Hanshi Alain Sailly 8th Dan Goshindo από τη Γαλλία.

 

Αντιπρόσωπος για τα Βαλκάνια και την Κύπρο, είναι ο Master Mιχάλης Κοσσυβάκης, ο οποίος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Ομοσπονδία από το 1995, όπου δίδαξε ως εισηγητής στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο στην Ελβετία, και είναι βασικός εισηγητής σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας σε Ευρώπη – ΗΠΑ και Καναδά.

Ο Master Μιχάλης Κοσσυβάκης είναι ο Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσμιου Συνεδρίου, και παρ’ όλο που δόθηκε προσωπικά στον ίδιο η διοργάνωση, την πέρασε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαίδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας (ΠΟΕΤΑ) της οποίας είναι Πρόεδρος του Δ.Σ.

To 3ήμερο του συνεδρίου, αφορά ανοιχτά σεμινάρια από σχεδόν όλες τις Πολεμικές Τέχνες (Karate, Ju-Jitsu, Aikido, Aiki-Jujutsu, Tae Kwon do, Kung Fu, Kendo, Kobudo, Arnis – Kali – Eskrima, Goshindo, Can Ryu, Tai Jitsu, Ηapkido, Kenpo, Kempo, Kajukenbo…) τα Μαχητικά Αθλήματα (Kick Boxing, BJJ, MMA, Judo, Point Fighting, Thai Box, Full Contact, Sport Karate, Sport Ju-Jitsu, Grappling…) και άλλες ειδικές κατηγορίες (Police Tactics, Spartan Training Gear…)

Πάνω από 100 Grand Masters, Hanshi, Kyoshi, Masters και Παγκόσμιοι πρωταθλητές, θα διδάξουν, ενώ καθημερινά θα διενεργούνται μίνιμουμ 48 σεμινάρια, 12 ταυτόχρονα με εναλλαγή κάθε μια ώρα.

wkf0551

Την Παρασκευή θα τελεσθεί η τελετή έναρξης, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί welcome party με γνωστό γκρουπ live, ενώ το Σάββατο το βράδυ θα γίνει το special event του τριημέρου που είναι Διεθνές Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών με την ονομασία Kobudo Mania. Σε αυτό θα παρουσιαστούν κάποιες από τις καλύτερες ομάδες επιδείξεων της Ελλάδας και του εξωτερικού, με συμμετοχές ακόμα και από την Αυστραλία, κάτω από εκπληκτικά φωτιστικά και άλλα εφέ, όπως μας έχει συνηθίσει ο Μιχάλης Κοσσυβάκης από τις διοργανώσεις των μεγάλων Budo Gala στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Το τριήμερο θα κλείσει με το μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτυ – δείπνο.

Ηδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, (ενδεικτικά αναφέρεται πως μόνο από τον Καναδά, έχουν προπληρωθεί τα Αεροπορικά εισιτήρια από 280 σχολάρχες, εκπαιδευτές και μαθητές!) και αναμένεται να έρθουν πάνω από 2.000 ασκούμενοι από 50 και πλέον κράτη.

Η οργανωτική επιτροπή, δηλώνει ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση, θα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση πολεμικών τεχνών που έχει φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως.

Το ufight.gr, χορηγός επικοινωνίας από την πρώτη στιγμή, θα σας μεταφέρει το κάθε σχετικό νέο και τις εξελίξεις, οι οποίες θα είναι καταιγιστικές, δημιουργώντας μεγάλη αίσθηση.

Το επίσημο website είναι www.wkf2018greece.com, ενώ η επίσημη σελίδα στο facebook είναι https://www.facebook.com/WKF2018Greece/