Σπουδαίο παιχνίδι στο γήπεδο της Κουλούρας για την 12η αγωνιστική του παιδικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ Κουλούρας και στον Αστέρα Αλεξάνδρειας, δυο ομάδες με πλούσιο υλικό και αστείρευτο ταλέντο.

Σε ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να κυριαρχήσουν στον χώρο του κέντρου. Πάθος, δύναμη και αμυντικές λειτουργίες για σεμινάριο ήταν το σκηνικό του πρώτου 40’ όπου σε κείνο το σημείο δημιουργήθηκαν οι πρώτες καλές στιγμές του αγώνα. Πρώτος άνοιξε τον χορό των ευκαιριών ο ΠΑΟΚ, όταν από μια επικίνδυνη σέντρα μέσα στην μικρή περιοχή ο επιθετικός των γηπεδούχων έπιασε μια επικίνδυνη κεφαλιά αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα Τριανταφυλλίδη να πραγματοποίησει μια εξαιρετική επέμβαση. Αυτό που δεν έκανε ο ΠΑΟΚ το έκανε η ομάδα των φιλοξενουμένων 4’ αργότερα με τον Κίτσα να δημιουργεί και τον Δελιόπουλο να πλασάρει σωστά στην εστία του Κωστογλίδη, διαμορφώνοντας το 0-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Περιμέναμε αντίδραση από τους γηπεδούχους ωστόσο ο εκπληκτικός για ακόμη μια φορά επιθετικός του Αστέρα Κίτσας έσβησε τις όποιες ελπίδες τους. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 55’ με τον Κίτσα να εκμεταλλεύεται την λανθασμένη επέμβαση του  τερματοφύλακα Κωστογλίδη σε δυνατό σουτ του Περτσούνη και με κοντινό πλασέ να κάνει το 0-2. Προσπάθησαν να αντιδράσουν εκ νέου οι παίχτες του ΠΑΟΚ με τον Τζήμα και τον Γιαννούλα να δημιουργούν αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα, ωστόσο βρήκαν μπροστά τους έναν εκπληκτικό Μαργαρίτη που κυριολεκτικά ήταν παντού, ο μέσος του Αστέρα κατάπινε τα χιλιόμετρα και διόρθωνε κάθε λάθος των συμπαικτών του. Το παιχνίδι είχε σχεδόν τα πάντα και ο Κίτσας έμελλε να βάλει την δικιά του τελευταία πινελιά. Στο 70έγινε το 0-3 με τον επιθετικό του Αστέρα να δημιουργεί την πιο όμορφη ενέργεια του αγώνα και να εκθέτει την πολυ καλή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Πετυχαίνοντας ένα από τα ομορφότερα γκολ στο πρωτάθλημα σε εκτέλεση και σε δημιουργία. Περιμέναμε να παραδώσουν τα όπλα οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν όπως θα αντιδρούσε κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της δείχνοντας στοιχεία δουλεμένης και σοβαρής ομάδας. Πίεσαν πήραν την κατοχή και είχαν διπλή ευκαιρία στο 80’ να σημειώσουν το γκολ της τιμής ωστόσο ο τερματοφύλακας Τριανταφυλλίδης πραγματοποίησε ισάριθμες αποκρούσεις με την δεύτερη να αφήνει άφωνους τους πάντες.

0-3 το τελικό αποτέλεσμα στο γήπεδο της Κουλούρας με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν δίκαια ένα πολύ δύσκολο αποτέλεσμα απέναντι σε μια πολύ δυνατή έδρα και ομάδα.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ(ΝικόπουλοςΓιώργος):

Κωστογλίδης,Γιαννούλας,Βρανάς,Μελιόπουλος,Σερεμέτας,Κοκτσίδης,Λαζεκίδης, Τσομπανίδης,Παπανικολάου,Χατζηβασιλειάδης,Τζήμας,Καμαριώτης,Δημητρούκαλος,Τζιώρος,Λιόλιος,Μουρατίδης,Ιορδανίδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ(Τάσος Χουρσουζίδης): Τριανταφυλλίδης,Βασιλείου,Μπράβος,Tabaku,Στουγιαννόπουλος,Μαργαρίτης,Κίτσας Γεωρ.,Περτσούνης,Μπρινιάς,Κατράνας,Δελιόπουλος,Τεντσογλίδης,Καψάλης,Λαβασάς,Ηλιόπουλος,Κίτσας Θεοχ.,Τζατζάνης,Παπαζήσης

MVP ΠΑΟΚ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ : Σπουδαία εμφάνιση από αρκετούς ωστόσο ο Γιαννούλας έδωσε το κάτι παραπάνω, έτρεξε, δημιούργησε και προβλημάτισε τους αντιπάλους δείχνοντάς τα πλούσια στοιχεία που διαθέτει.

 

ΜVP ΑΣΤΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Πολύ θα περίμεναν να πάρει τον άτυπο τίτλο ο Κίτσας(2γκολ-1ασιστ) και ίσως αυτό θα ήταν το σωστό, ωστόσο ο Μαργαρίτης είναι ο νικητής καθώς ήταν ένα πολυεργαλείο στον χώρο του κέντρου και πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή. Ήταν αλάνθαστος και αποτελούσε την λύση σε κάθε πρόβλημα του αντιπάλου.

Διαιτησία: Άψογη η διαιτησία του κ.Γαβρά, κάνοντας μια υποδειγματική διαιτησία για το παιδικό πρωτάθλημα και ΟΧΙ μόνο.

Στα θετικά: Πολύ ταλέντο και σοβαρή δουλειά και από τις δυο ακαδημίες δείχνοντας ότι στο μέλλον θα κινήσουν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, εντός και εκτός συνόρων.

Στα Αρνητικά:1) Για ακόμη μια φορά ο λιγοστός κόσμος προκάλεσε εντύπωση με τους γονείς και φίλους πλην ελαχίστων περιπτώσεων να απέχουν.2)Το μέλλον είναι στης Ακαδημίες κάτι που αποδέχονται άπαντες, ωστόσο η συμμέτοχή των παραγόντων, προπονητών και τεχνικών διευθυντών στους αγώνες του παιδικού πρωταθλήματος είναι μηδαμινή έως και ανύπαρκτη.

Πεχλιβανίδης Μανώλης